git-upload-pack not found while adding new repository to Eclipse Git

I use Eclipse with GIT plugin. I try to add a new GitHub repository, by copying the GitHub URL to the clipboard, then going to the “Git Repositories” view and right-clicking “Paste Repository Path or URL”.

I get the following error:

  • Eclipse changes file mode from 644 to 755 on all files it touches
  • Can EGit revert a merge commit?
  • Intellij: Making a project dependent on another project?
  • Egit Eclipse insufficient data written)
  • Building Eclipse IDE from scratch - how to specify the target OS?
  • How to get only changes from branch's branch in git?
  • https://github.com/rothariel/aimnegochat: https://github.com/rothariel/aimnegochat/info/refs?service=git-upload-pack not found

    This is strange, because I already have some repositories in this view…

  • git stash unable to refresh, how to pop only some files
  • Composer multi-level dependency with private repos
  • Visual Studio 2013 and Git 2.4
  • Rollback to uncommited changes after hard reset a Git Repository
  • Git revert creates conflict “deleted by us” due to rename
  • Creating a git repo on my server
  • 2 Solutions collect form web for “git-upload-pack not found while adding new repository to Eclipse Git”

    From Erel’s answer to my question in the comment section, it turned out the mistake was the copy of the wrong url. So, instead of copying the url provided by github, Erel copied the url in the navigation bar. The solution was to change the repository address to https://github.com/rothariel/aimnegochat.git

    For users of EGit/Eclipse who get the same error when clone from Visual Studio Online, be careful
    the repo URL is not:
    https://[alt-name].visualstudio.com/DefaultCollection/%5Byour_repo%5D

    the correct one is:
    https://[alt-name].visualstudio.com/DefaultCollection/_git/[your_repo]

    Git Baby is a git and github fan, let's start git clone.